manchester united drakt med eget navn ham og lovet å investere i løpet av neste overgangsvindu , som varer fra 21. juni til 15. juli. Korinterne vet muligheten for å miste en av sine nøkkelspillere i løpet av den nærmeste fremtiden, men ønsker ikke å gi ham fri for mindre enn utgivelsesbestemmelsen på € 10 millioner. Elias ble ønsket av Héb¨§i Zh¨ngj¨ © på slutten av fjoråret, men forhandlingene gikk ikke videre. Interessen avkjølte, og spilleren dro til USA for før sesongen.
Corinthians mistet seks spillere fra start XI etter den vellykkede kampanjen i Brasileirão i fjor, men midtbanespiller Elias valgte å bli.

Elias, som ble tippet til å spille i Kina, sørget for at han hadde til hensikt å bli på Corinthians til midten av året, men fremtiden hans er fortsatt usikker. Han sa: "Jeg tror vi aldri kan garantere noe. Målet mitt er å komme til midten av året, spille Copa Libertadores og fotballdrakter prøve å søke et sted i Copa América igjen. Bare noen få tror at vi kan lage en flott kampanje i Libertadores. Men vi vil jobbe hardt. "